Sosisli Börek
Çoğu zaman tuzlu atıştırmalıkları tatlılara tercih ederim. Bu da en sevdiklerimden biri. Şubat tatillerinde teyzem hep sosisli börek yapardı. Ne zaman yesem bana o günleri hatırlatıyor.
“Fathead” Hamur
Tam bir türkçe çevirisi olmayan “fathead dough” yani fathead hamur, ketojenik beslenirken sıkça kullanılan hamur tipi. Ketojenik beslenmenin hamur işleri için de diyebiliriz. Temeli peynirden oluşuyor. Genelde taze kaşar ve mozzarella kullanılıyor. Peyniri erittikten sonra bedem unu ve yumurta ekleniyor. İyice karıştıktan sonra da hamur şeklini alıyor.
Sosis
Marketlerde satılan sosislerin karbonhidratları genelde fazla oluyor. O yüzden kasaptan almayı tercih edebilirsiniz yada marketlerdeki en düşük karbonhidratlı olanı seçebilirsiniz. Ben bu tarifte Pınar’ın kokteyl sosisini kullandım.
Tarif doku olarak tabii ki milföy hamuruna benzemiyor ama tat olarak kesinlikle normal sosisli börek hissi veriyor. Hadi hemen bu lezzetli böreğin tarifine geçelim!
Sosisli Börek
Aletler
- Elektrikli mikser
Malzemeler
- 80 gr Mozzarella veya taze kaşar
- 110 gr Badem Unu
- 1 adet Yumurta
- 1 çay kaşığı Kabartma Tozu
- 1 paket Pınar Kokteyl Sosis 15 adet
- 1 Yumurta Sarısı isteğe bağlı
- Çörek Otu isteğe bağlı
Yapılışı
- Malzemeleri hazırlayın. Ben hazır rendelenmiş mozzarella kullandım (Bahçıvan marka). Taze kaşar da kullanabilirsiniz.
- Mozzarellayı mikrodalgada eritin (yaklaşık 30 saniye).
- Yumurtayı ekleyin.
- Ben daha iyi karıştırmak için mikser kullandım. Çırpıcı da kullanabilirsiz.
- Kuru malzemeleri karıştırın.
- Kuruları karıştırdığınız peynir ve yumurtanın içine koyun.
- Son bir kere karıştırın. Hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra iki yağlı kağıt arasında mümkün olduğunca dikdörtgen bir şekilde ince bir şekilde açın. 15 eşit parçaya bölün.
- Sosisleri hamurun bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu koyun (isteğe bağlı). Altlı üstlü fan ayarında yoksa fan ayarında, 180 derecede 25-30 dakika fırınlayın. (Fırına sürekli bakar olun, her fırının gücü farklı olduğundan yanmamasına dikkat edin.)